Doçentlik için kaç puan lazım?
Yeni doçentlik kriterlerinde SCI, SCIE kapsamındaki Q1, Q2 ve Q3 çeyreklik dergilerden en az birinde başyazar olmak ve en az 40 puan almak gerekmektedir. TR dizininde taranan dergiler için en az 10 puan alınması gerekmektedir.
1 makale Kaç Puan?
(*) Tek yazarlı makalelerde yazara tam puan verilir. İki yazarlı makalelerde ana yazar toplam puanın 0,8’ini, ikinci yazar ise 0 puan alır.
Tr dizin kaç puan?
Doçentlik kriterlerinde uluslararası yayın şartı yoktur. TR indeksi çerçevesinde tek yazarlı dört yayın ve üç farklı dergide toplam altı yayın şartı aranmakta olup, bu yayınların 50 puan alması gerekmektedir.
Sözlü bildiri kaç puan?
B. Ulusal bilimsel toplantıda sunulan ve bilimsel alana katkı sağlayan sözlü sunum (2 puan). Bu bildiri için minimum puan 5, maksimum puan 10’dur. Aynı toplantıda sunulan yalnızca bir bildiri değerlendirilecektir. Bu kriterin önemli eksikliklere ve yanlış başvurulara yol açacağı yadsınamaz bir gerçektir.
100 puanla doçent olunur mu?
Doktora sonrasında öğrencinin en az 100 puanlık bilimsel faaliyette bulunmuş olması ve en az 90 puanlık ders programını tamamlamış olması gerekmektedir. Çalışma alanınıza özgü koşullar için lütfen “Mart 2024’te olağanüstü profesörlük için başvuru şartları” bağlantısına tıklayın.
Doçentlik dil şartı 2024 kaç?
2024-2025 doçentlik başvuru şartlarının en temel şartlarından biri yabancı dil bilgisidir. Adayın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan dil sınavlarından (YDS, YÖKDİL, TOEFL, IELTS) en az 55 puan almış olması gerekmektedir. YDS/YÖKDİL: En az 55 puan. TOEFL (IBT): En az 66 puan.
Hakemlik puan getirir mi?
Dergilerdeki hakem sayısı ve yorumları açısından en çok katkıda bulunan hakemler ödüllendirilebilir. Genellikle akademik hakemler tarafından yapılan bilimsel makaleleri hakemlik yapmak, akademik terfilerde puan kazandırarak olumlu bir etki yaratabilir. Diğer araştırmacılar için, hakemlik yaptıkları kişi sayısı özgeçmişlerinde referans olabilir.
Doçentlikte atıf puanı nasıl hesaplanır?
Doçent adaylarının bilimsel yayınları; SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI indekslerinde taranan dergilerdeki atıflar 3 puan, SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki indekslerde taranan dergilerdeki atıflar 2 puan, ulusal hakemli dergilerdeki atıflar 1 puan değerindedir.
Senior yazar ne demek?
Öğretim Görevlisi – Vikipedi.Öğretim Görevlisi – Vikipedi.
Doktoradan kaç yıl sonra doçent olunur?
Yüksek lisans ve doktorasını üst üste tamamlayan ve uzatma sürelerini kullanmayan herkes yaklaşık 6 yıl sonra doçent olabiliyor ancak bunun için kadro şartlarına uymak gerekiyor.
Tr dizin ve ulakbim aynı şey mi?
TR Dizin ve DergiPark, TÜBİTAK ULAKBİM’in ulusal yayın hizmetleridir.
Teze yapılan atıflar puan getirir mi?
Yurt içi veya uluslararası tezlere yapılan atıflar kapsam dışındadır ve bu nedenle değerlendirilemez. Tezlerdeki atıflar için puan alabilir miyim? Yurt içi veya uluslararası tezlerden yapılan atıflar da kapsam dışındadır ve bu nedenle değerlendirilemez.
Doçentlik dil puanı kaç olmalı?
1. 3. Yabancı dil şartını sağlamak için doçentlik başvurularında ÜDS’den 100 üzerinden en az 65.000, doktora ve sanatta yeterlilik başvurularında ÜDS’den 100 üzerinden en az 55.000 puan alınması gerekir.
Nasıl doçent olunur?
Doçent, bir üniversite akademik unvanıdır ve Doktor ile Profesör arasındadır. Doçent olmak için aday, lisansüstü çalışmalara güvenmek zorunda kalmadan doktora veya tıp uzmanlığı derecesi aldıktan sonra çalışabileceğini göstermelidir.
Q1 dergi kaç puan?
Bu kapsamda, Dergi Etki Faktörü 0-25 (25%) arasında olan dergiler Q1 dergi listesinde; etki faktörü 26-50 (25-50%) arasında olan dergiler Q2 dergi listesinde; etki faktörü 51-75 (50-75%) arasında olan dergiler Q3 dergi listesinde ve etki faktörü 76-100 (75-75%) arasında olan dergiler Q3 dergi listesinde yer almaktadır.
Doçentlik olmak için kaç yayın gerekli?
Bu madde kapsamında en az bir yayın zorunludur, ancak adayın yazdığı teze dayalı ve doçentlik uygulamalı bilim alanıyla ilgili olması gerekir. Bu puan için en fazla 10 puan alınabilir. Bu maddenin a paragrafının kapsamına giren ikisi olmak üzere en az üç yayın yapılması zorunludur.
Doçentlik kriterleri 2024’te değişecek mi?
YÖK Doçentlik kriterleri değiştirilmiş olup Mart 2024’ten itibaren geçerli olacaktır. YÖK Genel Kurul kararına ulaşmak için lütfen tıklayınız. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı bildirgesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Doktoradan kaç yıl sonra doçent olunur?
Yüksek lisans ve doktorasını üst üste tamamlayan ve uzatma sürelerini kullanmayan herkes yaklaşık 6 yıl sonra doçent olabiliyor ancak bunun için kadro şartlarına uymak gerekiyor.
Doçentlik sınavı zor mu?
Doçentlik pozisyonu için yapılan sözlü sınav, bu sınava giren adaylar tarafından genellikle zor olarak değerlendirilir. Bunun başlıca nedenleri şunlardır: Doçentlik unvanı çok fazla deneyim ve bilgi gerektirir ve adayların hayatlarında önemli bir dönem olduğu için sınav öncesi ve sırasında stres yaşarlar.