İçeriğe geç

Sinsin Halayı Hangi Yörenin

Sinsin oyunu hangi bölgeye ait?

Kayseri’de folklorun sayısız örneği vardır. Sinsi oyun: Erkekler meydanda yakılan bir ateşin etrafında büyük bir daire oluştururlar. Daha sonra ortaya çıkan iki kişiden biri diğerini kovalar. Ateşin üzerinden atlayıp gruba girer ve kişiyi kim yakalarsa bu sefer onu tutan kişiyi kovalayan oyuncunun peşine düşer.

Simsim halayı hangi yöreye aittir?

Simsim – Tokat oynanır. Aynı zamanda kendisine karşı oynayan kişiye çeşitli aldatmacalar yapılır.

Sinsin ne?

Sinsin, bir grup insanın düğün törenlerinde oynadığı bir ateş oyunudur. Sinsin oyun adı, Gagauzca’da bir zarf olarak Türkçe dışında da mevcuttur (sinsin, “gizlice”) ve bildiğimiz kadarıyla bu oyun Türkiye dışında mevcut değildir.

Halay hangi şehre aittir?

Halay, Doğu Anadolu, Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Orta Karadeniz Bölgesi’nin Türk bölgesine aittir. Hangi bölgelerde ve şehirlerde oynanmalıdır? Halay bir halk dansıdır ve farklı bölgelerde farklı şekilde oynanır. Çukurova halayı, Adana ve Gaziantep şehirlerinde oynanır.

Folklor hangi yöreye aittir?

Denizli’nin halk müziği ve geleneksel danslarında yerel durumun ve komşu illerin müzik ve danslarının izleri görülebilir. Bir yandan Aydın ve Muğla’nın asırlık zeybek atmosferinden, diğer yandan Teke bölgesinin canlı, dinamik dans ve müziğinden etkilenmiştir.

Bar hangi yöreye aittir?

Bayburt yöresinde oynanan halk oyunlarına “BAR” denir. Bar kelimesi genel olarak el birliği, gönül birliği ve beraberliğin oyun şeklinde ifadesidir. Bar bir meydan okuma oyunudur.

Sinsin nasıl oynanır?

Sinsin, Malatya’nın (Adıyaman’a bağlı) Besni ilçesinin merkez köyünde düğünlerde çalınır. Geceleri gençler tarafından davullarla ateşin etrafında gezdirilir. Ortada bir ateş yanar. Etrafta dolaşan bir çalgıcıyı başkası karşılar ve onun yerini alır ve ateşin etrafında hareketler devam eder.

Toycular halayı nereye ait?

Van yöresine ait “Toycular Yar Can” türküsü TRT arşivinde bulunmaktadır.

Çepki halayı nerenin?

Dersim’den Çepki Halayı (Koma Aşiti – Rojin Tarini) – YouTube.

3 ayak halay nerenin?

Üç Ayak Halayı, Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Karageban köyünde düğün ve bayramlarda davul-zurna eşliğinde 3-15 kişilik gruplarla, bazen kadın-erkek karışık gruplarla veya kadınlar kendi aralarında oynanan, daha çok erkek oyunu olarak kabul edilen bir sıra oyunudur.

Halay Türklerin mi Kürtlerin mi?

Türkiye’de Halay Halay, Kürt ve Türk halk kültüründe törensel bir danstır.

Kaç çeşit halay var?

Halay1 – Eğlence.2 – Yanlama.3 – Yelleme veya Farfara.

Simsim oyunu hangi bölgede oynanır?

Amasya’nın geleneksel oyunu “Sim Sim”.

Kayseri yöresine ait oyunlar nelerdir?

OyunlarımızMOLAX OYUNU. Oyunun belirli bir ritim özelliği vardır. …EMINE. Canlı ve hızlı bir oyundur. …SHORE. Oyun dört bölümden oluşur. …THE OTHER FACE. Bu oyun köy düğünleri sırasında oğlan evine gelen gençler arasında oynanır. …SPARROW OYUNU. Bu oyun genellikle akşam veya gece oynanır. …THIMBER OYUNU. …ZUMBUK OYUNU. …THE TAILS OYUNU.

Keklik oyunu hangi yöreye aittir?

KEKLİK: Konya bölgesindeki çoğu köyde oyunlar anonimdir ve formdan ziyade irtic (doğaçlama, anında yaratma) temeli vardır. Hangi halk şarkısı söylenirse söylensin, bir kıtanın başlangıcı veya dans havasının başlığı olarak kullanılabilir.

Efe oyunu hangi bölgeye aittir?

En ünlü Kastamonu oyunudur. Erkeklerin oynadığı diğer Kastamonu oyunları gibi Efe Zeybek oyunlarından biridir. Oyun, kollar yanlarda ve açık şekilde daire şeklinde oynanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir